DI: Stoppa det nya registret över förmögenheter

Dagens Industris Tobias Wikström menar på ledarplats att det föreslagna registret över skulder och tillgångar kan användas av en radikaliserad socialdemokrati för att återinföra förmögenhetsskatten i framtiden.

En av experterna i utredningen, Roine Vestman, skrev om förslaget på DN Debatt på torsdagen.

Tobias Wikström konstaterar att finansministern Elisabeth Svantesson tog emot utredningen i skymundan.

”Ingen presskonferens hölls. Inget pressmeddelande med någon kommentar sändes ut. Utredaren tog inte till orda. Endast en av utredarens experter, som tycker att förslaget inte är tillräckligt långtgående, skrev ett inlägg i Dagens Nyheter”, skriver Wikström.

Wikström menar att registret inte behövs och är politiskt skadligt: Med registret är det enkelt att återinföra förmögenhetsskatten. Wikström skriver:

”Magdalena Anderssons socialdemokrater har ägnat ett decennium åt att tala om nya och höjda kapitalskatter. Förmögenhetsskatt har diskuterats intensivt.

Den nytillträdda regeringen vill inte ha någon förmögenhetsskatt. Men om man tänker sig att Socialdemokraterna radikaliseras under åren i opposition och vill återinföra den skatten vid en valvinst om fyra år – varför ska den nuvarande regeringen underlätta det?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.