”Regeringsförklaringen är en oerhörd besvikelse för oss kommunpolitiker”

Clara Lindblom (V), nytillträtt bostadsborgarråd i Stockholm, om bristen på bostadspolitik i Ulf Kristerssons regeringsförklaring. Hon efterlyser ett återinfört investeringsstöd.

Clara Lindblom skriver i ett debattinlägg på Altinget att ambitionerna, särskilt för bostadsbyggandet, lyser med sin frånvaro i regeringsförklaringen.

Hon skriver:

”Det finns 63 000 skäl till varför Ulf Kristersson borde ha lyft bostadsfrågan i sin regeringsförklaring. Det är nämligen så många bostäder som vi behöver bygga varje år de kommande åren för att beta av underskottet, enligt Boverkets prognos. Tyvärr är ambitionerna i regeringens bostadspolitik helt frånvarande. Att folk saknar tak över huvudet verkar inte vara ett problem när Moderaterna riktar in sin politik på enkla lösningar.”

”Regeringsförklaringen är alltså en oerhörd besvikelse för oss kommunpolitiker. När Sverige behöver en offensiv politik har Kristersson redan signalerat att han är på defensiven. Men verkligheten kommer att hinna ikapp regeringen. Faktum är att det krävs rejäla statliga satsningar för att bygga bort bostadsbristen. Ett avgörande första steg är ett återinfört investeringsstöd för hyresrätter. Att ha bostad är grundläggande för att kunna jobba, leva och verka i samhället. Regeringen har inte en dag att förlora.”

Läs hela inlägget här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.