Bostadspolitik i Ekonomerna-podden

I dagens avsnitt av podden Ekonomerna behandlas bostadsfrågan och bostadsbristen.

John Norell och Jacob Lundberg diskuterar i podden dagens bostadspolitik under rubriken ”Bostadsbristen är politikernas fel”.

Den högerinriktade tankesmedjan Timbro står bakom Ekonomerna och en stor del av budskapet handlar om problemen med regler och hinder för att bygga, som strandskydd och riksintressen, men även om att många kommuner helst ser att nya bostäder byggs i grannkommunen.

– Det är alltid lättare att säga nej än att säga ja, för säger du nej upprätthålls ett status quo. Det är den som vill göra förändringar som måste bevisa att ingen granne blir sur, ingen salamander tar skada och så vidare, säger Jacob Lundberg i podden.

Du hittar podden här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.