Emma Hult tvingas lämna riksdagen

Miljöpartiet i Södermanland fick 32 fler röster än MP i Jönköping. Därmed tar Linus Lakso MP:s sista plats i riksdagen, och Emma Hult, ordförande i civilutskottet och bostadspolitisk talesperson för Miljöpartiet tvingas lämna riksdagen.

Vi skrev om den jämna fajten i fredags, då det teoretiskt sett hade kunnat avgöras genom lottdragning. Så blir det alltså inte nu, Emma Hult tvingas alltså lämna riksdagen.

Hult skriver själv på Linkedin:

”Varje röst räknas!

Miljöpartiet i Södermanland får 32 röster fler än Miljöpartiet i Jönköpings län vilket innebär att det är Linus Lakso och inte jag som blir Miljöpartiet de grönas 18e riksdagsledamot.

Jag är så oerhört stolt över och tacksam för mina åtta år i riksdagen. Att få vara riksdagsledamot är ett fantastiskt fint, utmanande och ibland oerhört svårt uppdrag.

När en dörr stängs öppnas flera nya. Jag är 34 år, byggnadsingenjör och har precis avslutat två lärorika mandatperioder som riksdagsledamot där jag de 4 senaste åren har fått förtroendet att vara ordförande i ett av riksdagens utskott, Civilutskottet.

Så, vad händer nu? Jag vet faktiskt inte riktigt. Det jag vet är att jag på något sätt vill fortsätta kämpa för att minska byggsektorns miljö och klimatpåverkan, göra sektorn mer jämställd och se till att fler får ett tryggt hem.

De kommande åren kommer att vara avgörande för om vi ska kunna vända trenden och nå parisavtalet. Men det behövs också stora insatser för att fler, i en ekonomisk tuffare tid, inte ska bli hemlösa. Jag vill göra allt jag kan för vi ska lyckas!

Tusen miljoners tack för allt 💚 Jag är väldigt nyfiken på vad som komma ska och lovar att fortsätta kämpa för en bättre värld!”

Emma Hult medverkade nyligen i Bopolpoddens Valspecial, tillsammans med Vänsterpartiets Momodou-Malcolm Jallow, lyssna här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.