Jenny Svärd blir ny vd för Byggmaterialindustrierna

Jenny Svärd tillträder den 5 december tjänsten som vd för branschorganisationen Byggmaterialindustrierna. Hon är idag ansvarig för miljöpolicyarbetet på Svenskt Näringsliv och tar över vd-rollen med en gedigen bakgrund inom hållbar utveckling.

– Jag är väldigt glad över förtroendet att få företräda Byggmaterialindustrin som har en central roll i det hållbara samhällsbyggandet och som ligger i framkant med innovativa och hållbara lösningar. Jag ser fram emot att tillsammans med branschens aktörer arbeta med att synliggöra detta och bidra i arbetet mot en hållbar utveckling, säger Jenny Svärd

Jenny Svärd har ett förflutet från bland annat IVL Svenska Miljöinstitutet och Sweco Environment, och har även varit miljö- och kvalitetschef på Bromma Stockholm Airport.

– Jenny är väl insatt i allt som händer inom ramen för EU:s gröna giv, bland annat kopplat till cirkularitet, taxonomi, ekodesign mm. och vi är fantastiskt nöjda med att ha rekryterat henne som ny vd för Byggmaterialindustrierna, säger Byggmaterialindustriernas ordförande Britta Permats.

Jenny Svärd efterträder Anna Ryberg Ågren, nuvarande vd på Byggmaterialindustrierna, då hon kommer att börja som direktör hos medlemmen Svenskt Trä.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.