”Effektivare än att råna banker”

Myndigheter och parter måste ta mycket större ansvar för att komma till rätta med det systematiska fusket kring skatter, löner, socialförsäkringar och arbetstider i byggbranschen. Framförallt östeuropeiska företag och svenska ”frontbolag” snedvrider konkurrensen genom kriminella upplägg. Det konstaterar Fastighetsvärlden i senaste avsnittet av Realplay.

Medverkande är Lennart Weiss, Kommersiell Direktör, Veidekke entreprenad och Claes Rydin, Grundare och VD, Moxy ID, Programledare Albin Kjellberg. Programmet handlar om den utbredda kriminaliteten i byggsektorn hos utländska underentreprenörer. Det handlar om undantagande av skatter, rätt löner, socialförsäkringar och arbetstider som inte följer svensk lagstiftning. Veidekke har granskat 40 bolag där man kan konstatera att man inte har hittat ett enda bolag som inte fuskar med någon av dessa komponenter. Hur kommer det sig att det har blivit så här? Varför kontrolleras inte detta av parterna och myndigheterna?

Läs mer …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.