Bygg i strandnära läge

Strandskyddslagen tillkom 1950 med kompletteringar 1975, för att säkra allmänhetens tillgång till stränder i en tid när stränder runt storstadsområdena riskerade att bli igenbyggda med hus och sommarstugor. Det fundamentala misstaget som då gjordes var att man stiftade en sträng rikstäckande lag, som omöjliggjorde strandnära hus- och stugbyggen även i glesbygd. Det skriver Mats Nordberg (SD), riksdagens Miljö- och jordbruksutskott och Roger Hedlund (SD), riksdagsledamot Gävleborgs län i en debattartikel i Gävle Dagblad.

Läs mer …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.