Renoveringar tvingar människor att flytta

I början av juni presenterades utredningen om fri hyressättning vid nyproduktion. Följderna blev en politisk storm som slutade med att punkt 44 i Januariavtalet ströks och att förslaget om fri hyressättning vid nyproduktion inte längre var aktuellt. Men risken för kraftigt höjda hyror är inte över för hyresgästerna, menar Håkan Axén, skribent och Dominika V. Polanska, docent i sociologi och lektor i socialt arbete vid Södertörns högskola, samt knuten till Institutet för bostads- och urbanforskning vid Uppsala universitet i en debattartikel i Aftonbladet.

Läs mer …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.