Ägandets genombrott

I flera decennier har värdet på tillgångar vida överstigit värdet på konsumtionsvaror. Så mycket att vissa idag pratar om att vi i Sverige har två valutor: en tillgångsvaluta som rör sig blixtsnabbt och en lönevaluta som står helt stilla. Det här har också inneburit att en av historiens största förmögenhetsförflyttningar skett mitt framför våra näsor. Samtidigt har det skapat en klyfta mellan de som äger och de som inte äger. Och den klyftan växer hela tiden. Det skriver Sveriges radio i samband med ett ekonomireportage.

Läs mer …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.