#95 Simon Helmér: Fascinerande att vi bygger så lite när det finns så mycket mark

 

BOPOLPODDEN | Det är både fascinerande och oförståeligt hur Sverige, med så mycket byggbar mark och så många aktörer som vill bygga, ändå har bostadsbrist. Hör Östsvenska Handelskammarens tillträdande vd Simon Helmér i ett samtal om ledarskap, Linköpings starka tillväxt, hur Vallastaden kunde bygga så många bostäder så snabbt och vad som saknas i den svenska bostadspolitiken.

Programledare: Anna Bellman

Kontakta oss på:
podd@bostadspolitik.se
www.bostadspolitik.se
www.facebook.com/bostadspolitik.se/

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  1. Mycket intressant samtal med Simon Helmer. Östergötland och Sörmland är ju en jätteintressant region som på sikt kan bli en mycket dynamisk av Östsverige.
    Jag skulle gärnaocksp vilja höra ett poddavqnitt om den region som är integrerad i denna och ligger alldeles nordväst-nordösr om den: Örebro län, Västmanland-Dalarna/Bergslagen-Gästrikland-Hälsingland/Höga kusten.

    Anledningen till att jag delade in det på detta sätt och inte inkluderade Upplands län och inlandet ovanför Dalälven ör att jag anser att Stockholm-Roslagen-Uppland är en sammanväxt region och att östra och norra Dalarna har mer gemensamt med Härjedalen och Jämtland och att Hälsingland har mer gemensamt med insustri- och bruksorterna i Gästrikland, Sydöstra Dalarna/Bergslagen och Västmanland samt Örebro län än med mellersta Norrland.

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.