Veckans Aktuellt v 15: Stigande bostadspriser och hushållens skuldkvot

 

BOPOLPODDEN | Kvadratmeterpriset är högre på stora lägenheter än små – en Coronaeffekt eller är det snarare 80-talisterna som ändrar efterfrågemönstret på marknaden? Finns det en risk att bostadsrallyt, de stigande priserna, gör svenskarna mer sårbara? Ja, säger Henrik Mitelman men får mothugg av Hedi Bel Habib och Lars EO Svensson som båda menar att skuldkvoten inte ger korrekt vägledning, att det är hushållen med högst inkomst som har de högsta bolånen och att kreditrestriktionerna förstärker klyftorna till nackdel för de med låga inkomster som saknar kapital.

Programledare: Anna Bellman

Kontakta oss på:
podd@bostadspolitik.se
www.bostadspolitik.se
www.facebook.com/bostadspolitik.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.