#75 Erik Elmgren: Hyressättningssystemet fungerar visst

 

BOPOLPODDEN | Hyresgästföreningens blivande förbundschef Erik Elmgren är den som är mest nöjd med hyressättningssystemet, samtidigt som han är mest kritisk till de tre utredningar som regeringen tillsatte i samband med januariavtalet. Han varnar för att de kan leda till marknadshyror i hela systemet, vilket vore förödande då det skulle minska hyresgästens inflytande. Möt honom i ett samtal med Anna Bellman i den sista delen i vår serie om hyressättningssystemet. Hör också vår expertkommentator Stefan Attefalls kommentar om att Erik Elmgren är lite väl optimistisk.

Innehåll:
01:20: Samtal med Erik Elmgren
30:25: Kommentar av Stefan Attefall
39:40: Repris av Veckans Aktuellt med Stefan Attefall

Programledare: Anna Bellman

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  1. Givet de absurda köerna (som mest för tankarna till Sovjet och dess misslyckande) så är det svårt att se ett påstående om att hyresregleringen skulle fungera som seriöst.

    Eller ser HGF 20 års köer för en bostad som lyckat kanske?

  2. Tycker att det är övertydligt hur partsmodellen får klä skott för politikens samlade misslyckande. Ofta medvetet från olika intressen för att ge flera olika ansvariga en syndabock och uppnå ett annat politiskt syfte i debatten om hur hyressättningen ska se ut i framtiden.

    Sedan måste partsmodellen förbättras. Men min tro är att vi sviker ”den breda massan” om vi avvecklar partssystemet.

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.