66. Johanna Cerwall: ”Bankerna måste ta större risk”

 

BOPOLPODDEN | I nästan hälften av Sveriges större städer riskerar framtidens pensionärer att inte kunna köpa en bostad, för att de inte kommer att få bolån, vilket minskar rörligheten ytterligare. Det visar Skandias senaste rapport ”Pensionär utan bostad”. Hör Skandiabankens vd Johanna Cerwall i ett samtal med Anna Bellman om vikten av ett ökat politiskt ansvar men också vikten av ett ökat risktagande från bankernas sida, för att fler ska få råd att bo.

I reprisen av Veckans aktuellt försöker vi bena ut komplexiteten i de finansiella marknaderna med ökade stödköp av företagsobligationer, att skuldsättningen i världen ökar och det paradoxala i att hushållens sparande ökar i ett läge när de skulle behöva spendera mera. Dessutom kommenterar vi Lennart Weiss uttalande om att Gävle har drivit sovjetisk bostadspolitik.

Innehåll:
02:05: Samtal med Johanna Cerwall
34:22: Kommentar av Lennart Weiss
44:50: Repris av Veckans Aktuellt med Lennart Weiss

Programledare:
Anna Bellman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.