65. Daniel Waldenström: Fastighetsskatten är den minst skadliga skatten

 

BOPOLPODDEN | Fastighetsskatten är åter på tapeten. De senaste åren har fastighetsskatten allt oftare dykt upp i debatten och intensiteten har ökat efter Januariöverenskommelsen. I samband med en större skattereform är det många eko­nomer som vill se en återinförd fastighetsskatt och för politikerna är den en lockande finansie­ringskälla. Hör Daniel Waldenström, professor i nationalekonomi, i ett samtal med Anna Bellman om hur ekonomiskt jämlika vi är i Sverige och varför en fastighetsskatt vore bra. Vår expertkommentator Stefan Attefall har en annan åsikt, föga förvånande. Men varför och vad han efterlyser, det hör du efter samtalet.

Sist i programmet hör du en repris av Veckans aktuellt där Stefan Attefall tycker att tonläget i debatten om marknadshyror i nyproduktion är för högt, han är kritisk till regeringens nya stöd för energieffektivisering och kommenterar huruvida Coronakrisen kommer att leda till beteendeförändringar på bostadsmarknaden.

Innehåll:
02:17: Samtal med Daniel Waldenström
33:15: Kommentar av Stefan Attefall
47:10: Repris av Veckans Aktuellt med Stefan Attefall

Programledare:
Anna Bellman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.