64. Marie Thelander Dellhag: Miljonprogram 2.0 löser vår mest akuta fråga

 

BOPOLPODDEN | Det saknas en debatt om hur vi kan möta en av våra mest akuta frågor idag. Det som görs just nu med Omstartskommissionens arbete räcker inte, utan är bara en summering av det som gjorts tidigare. Det menar Marie Thelander Dellhag, vd MKB, som i ett samtal med Anna Bellman berättar om Miljonprogram 2.0 och på vilket sätt priset på nybyggda bostäder skulle kunna sänkas avsevärt, så att fler har råd att bo.

Sist i programmet kommer en repris av Veckans aktuellt. Där tar Lennart Weiss upp att Finansinspektionens kommentar på effekterna av höjda riskvikter för bankerna saknar all trovärdighet, att Peab borde hantera sin krishantering mer transparent och att förslaget att stärka folkbokföringen i områden med stor trångboddhet är ett myrsteg i rätt riktning.

Innehåll:
02:00: Samtal med Marie Thelander Dellhag
28:18: Kommentar av Lennart Weiss
36:01: Repris av Veckans Aktuellt med Lennart Weiss

Programledare:
Anna Bellman

Kontakta oss på:
podd@bostadspolitik.se
https://www.bostadspolitik.se
https://www.facebook.com/bostadspolitik.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.