Norrland får betala när rika Stockholmskommuner ”dumpar” bostadslösa

Social dumpning kallas det när rika kommuner skickar socialt utsatta till glesbygden. Hem & Hyra kan nu avslöja att hälften av Norrlands kommuner upplever fenomenet. Två Stockholmskommuner pekas särskilt ut som dumpare. Och de har sänkt sina kostnader med miljoner, visar vår granskning.

Läs mer…

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  1. Jag blev väldigt positivt överraskad när jag läste om ”Social dumpning”. Jag trodde inte att det var möjligt att genomföra.

    Detta är helt rätt. Det är i Stockholm som tillväxten genereras. Här skall inte icke produktiva få blockera bostäder för produktiva människor som bidrar till tillväxten (som de icke-produktiva lever på).

    Sedan är det deprimerande att arbetsmarknadslagar och fackföreningar skall få skapa arbetslöshet och hålla människor i utanförskap. Men det är en annan fråga, för ett annat forum. Dock bidrar deras agerande till att den sociala dumpningen behöver ske. Hade det inte varit för arbetsmarknadslagar och fackföreningar så hade nog dessa människor varit produktiva och klarat sig själva. Kunnat betala sin bostad. Och sluppit eländet med utanförskap.

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.