Svante Axelsson: Politikerna är bromsklossen

Byggbranschen och övriga näringslivet vet vad som behöver göras men politikerna bromsar utvecklingen då de inte tar de beslut som krävs för att vi ska nå miljömålen. Coronakrisen har redan visat positiva effekter på miljön men kommer det att hålla i sig när ekonomin ska återhämta sig? Möt Svante Axelsson som leder regeringens satsning Fossil­fritt Sverige, i ett samtal om Corona, vikten av innovationer och politisk handlingskraft för att Sverige ska bli fossilfritt till 2045. Själv är han övertygad om att det kommer att gå snabbare än vad vi idag tror.

Stefan Attefall tror däremot att Coronakrisen kommer att försena klimatomställningen ytterligare.

I Veckans Aktuellt fokuserar vi helt på effekterna av Corona. Att vi är inne i en stor kris för samhällsekonomin, att vi har ett läge då det är befogat att ta bort amorteringskraven för alla men att de som hotar om risk för räntechock hos privatpersoner har fel. 

Tydligt är att delar av fastighetsbranschen är starkt påverkade av krisen men än så länge råder lugnet före stormen i byggbranschen, åtminstone för de större aktörerna.

Innehåll:
01.29: Veckans Aktuellt med Stefan Attefall
11.52: Samtal med Svante Axelsson
43.37: Kommentar av Stefan Attefall

Programledare: Anna Bellman

Kontakta oss på:
podd@bostadspolitik.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.