Anna Granath Hansson: Varför stånga sig blodig mot starka lobbygrupper

Den nya rapporten ”En social bostadssektor i Sverige?” är en minimalistisk studie för social housing i Sverige, mer i syfte att ge tydligare konturer åt diskussionerna kring en svensk modell än att peka på färdiga lösningar. Bostadsforskaren Anna Granath Hansson menar att om hon är mer radikal kommer starka lobbygrupper att säga nej, och att hennes förslag är en praktisk framkomlig väg för att lösa problemen. Vår expertkommentator Lennart Weiss är kritisk och kommenterar samtalet med att analysen är svag, budskapet motsägelsefullt och att förslagen bara skapar nya sociala problem.

I Veckans aktuellt kommenterar vi förlusten av att Emma Jonsteg gått bort, ifrågasätter hur juryn för Kasper Salinpriset kan utse Brf Viva i Göteborg till Sveriges bästa hus och uppmanar till att Per Bolunds politikerroll ställs under debatt. Lennart Weiss är tydlig i sin kritik: ”En politiker som väljer att gömma sig bakom myndigheter är inte en politiker som tar det fulla ansvaret för sitt ämbete.”

Innehåll:
01.28: Veckans Aktuellt med Lennart Weiss
09.13: Samtal med Anna Granath Hansson
37.22: Kommentar av Lennart Weiss

Programledare: Anna Bellman

Kontakta oss på:
podd@bostadspolitik.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.