Bopolpodden: Daniella Waldfogel: En dysfunktionell bostadsmarknad dödar Stockholm

Städer utan inflyttning av unga människor dör. Just nu har Stockholm en större utflyttning än inflyttning, av unga människor i familjebildande och arbetsför ålder, och det är en varningsklocka att ta på allvar. Orsaken: en dysfunktionell bostadsmarknad.
I veckans samtal resonerar Stockholms Handelskammares näringspolitiska chef Daniella Waldfogel om varför detta är något att oroa sig över, att bostadspolitiken slår hårt mot näringslivet och om vikten av ett ökat sense of urgency.

I veckans aktuellt: Lennart Weiss om förra veckans bostadspolitiska samtal med regeringen. Konstruktivt, öppet och bättre än väntat, särskilt när det gäller hållbarhet och kompetensförsörjning. Spänningarna ligger snarare i bostadspolitiken med kreditrestriktioner och de bostadssociala problemen. Även om det finns en gemensam syn på målkonflikten, så sitter regeringen fast i analyserna och slutsatserna som Finansinspektionen och Riksbanken levererat.
Innehåll:
01.22: Veckans Aktuellt med Lennart Weiss
09.20: Samtal med Daniella Waldfogel
40.30: Kommentar av Lennart Weiss
Programledare: Anna Bellman
Kontakta oss på: 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.