Gör det enklare att bygga tillsammans

DEBATT | För många människor finns en dröm om att få planera och bygga sitt egna boende tillsammans med andra. Med byggemenskaper skapas en möjlighet för de boende att planera husens utformning med fokus på kvalité och social hållbarhet. Idag har byggemenskaper svårt att få mark i kommunerna, svårt att få lån på banken och svårt med byggandet av småskaliga bostadsprojekt. Det skriver miljöpartisterna Per Bolund, språkrör och bostadsminister, och Emma Hult, riksdagsledamot och ordförande civilutskottet i ETC.

Läs mer…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.