Nyproducerat vänder upp – utom i Stockholm

NYHET | Försäljningen av nyproducerade bostadsrätter vänder uppåt. I Sverige som helhet säljs betydligt fler nya bostadsrätter än i fjol. Men det är fortfarande trögt i Storstockholm och långt till tidigare rekord. Det kan man läsa i en artikel i SvD Näringsliv, där det också konstateras att det råder osäkerhet i siffrorna, då det handlar om färdigställda lägenheter och att det fortfarande är svårt att sälja på ritning.

Joakim Henriksson, som är Sverige-vd vid den norska bostadsutvecklaren Obos anser att det är regering och myndigheter som bär ett ansvar för den ryckiga bostadsproduktionen i Sverige. ”Bland EU:s alla länder är det Sverige som inte har långsiktig bostadspolitik. 30 procent av våra kunder påverkades när amorteringskravet kom, detta över en natt”, säger Joakim Henriksson.

Läs mer… 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.