Förslag om slopad flyttskatt nästa år – men gäller inte retroaktivt

NYHET | Det efterfrågade förslaget om ett slopande av räntan på uppskov av reavinster vid bostadsförsäljning ser ut att göra många besvikna. ”När räntan infördes 2008 blev det jätteprotester för att lagstiftningen blev retroaktiv så att även de som redan hade uppskov sedan tidigare fick betala. Nu när man föreslår ett borttagande av denna ränta från 1 juli 2020 så gäller det inte retroaktivt. Det blir ju ett dubbelfel och kommer att väcka nya jätteprotester”, säger Håkan Larsson, chefsekonom på Villaägarna i en artikel i Veckans Affärer.

Läs mer…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.