Bolag: Därför bygger vi inte – trots behovet

NYHET | Trots behovet av nya bostäder har byggandet tvärtnitat. Bonava blev i veckan först att rapportera läget i svensk nyproduktion. Företagets byggande i Sverige har rasat med 90 procent på två år.

”Ska hela branschen komma upp till sådana nivåer som vi hade 2017 måste alla hjälpas åt. Politikerna behöver hjälpa oss att få bort de kommunala särkraven så att vi kan bygga mer repetitivt och förutsägbart. Finansinspektionen måste också se över sina lånebegränsningar”, säger Joachim Hallengren, vd på Bonava i en artikel i SvD Näringsliv.

Läs mer…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.