TMF:s marknadsrapport: Avmattade leveranser parallellt med ökad export

I dag släppte Trä- och möbelföretagen (TMF) nya siffror för 2019 som innehåller den senaste statistiken för årets första halvår. Det är främst småhus som påverkas av det minskade bostadsbyggandet, men även dörrar, fönster och trappor möter en avmattning när det gäller leveranserna.

Samtidigt publicerades TMF:s marknadsrapport nr 2 som tas fram i samarbete med Tyréns. Rapporten innehåller en omvärldsbevakning av bostadsmarknaden och en omvärldsanalys med tema ”Träbyggandet på den politiska agendan”.

Utdrag ur analysen:

”Vid en första anblick kan det vara svårt att överblicka, men träbyggandets politiska avtryck syns idag på i stort sett samtliga styrningsnivåer. För den kommun som vill öka incitamenten att bygga med trä ser den hemliga ingrediensen ut att vara att systematiskt integrera trä i det övergripande hållbarhets- och utvecklingsarbetet. Allt fler kommuner har också idag träbyggnadsstrategier antagna i kommunfullmäktige.”

Läs mer…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.