Högkostnadståg löser inte bostadsproblemen

Ett tillräckligt högt bostadsbyggande är avgörande för vår tillväxt och framtida välstånd. Inte minst unga människor behöver kunna flytta dit jobben finns, där de växande företagen letar kompetens. Ändå har bostadsbyggandet minskat påtagligt. Mellan fjärde kvartalet 2017 och fjärde kvartalet 2018 minskade antalet påbörjade bostäder i Sverige med 20 procent. I Stockholms är inbromsningen drygt 50 procent under samma tidsperiod, skriver Andreas Hatzigeorgiou, vd Stockholms Handelskammare, i Fastighetsnytt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.