Helena Tronner: Jämställdhet är lönsamt – även i byggbranschen

Hälften av alla som arbetar inom byggbranschen tycker att bristen av jämställdhet på arbetsplatsen är ett problem. 8 av 10 tycker att kulturen präglas av grabbighet och tufft arbetsklimat. Byggbranschen kämpar med machokultur, ojämställdhet och har en utmaning i att få till en kulturförflyttning på riktigt. För läget går att förändra. Helena Tronner, vd på Knowit Transformation Management, berättar om Knowits resa från att vara ett av de mest ojämställda bolagen till att förra året vinna pris för Sveriges näst mest jämställda bolag på börsen, hur hon idag hjälper olika bolag att göra samma resa och vad vi alla kan tänka på för att bidra.

Programledare:
Anna Bellman

Kontakta oss på:
podd@bostadspolitik.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.