Tid för en liberal bostadsidé?

Vad innebär egentligen en liberal bostadspolitik och hur kan en sådan utformas? I mars släpptes rapporten ”Från folkhem till drömhem – tid för en liberal bostadsidé” i vilken Linda Jonsson, analytiker på Veidekke och moderat debattör, kritiserade de borgerliga partiernas bostadspolitiska program.

”De saknar helhetsidé och den ideologiska kompassen sviktar. Istället för att skapa en egen idé med individen och ägandet i fokus har de borgerliga partierna förhållit sig till Socialdemokraternas politik”, skrev hon.

Är kritiken befogad? Under våren har politikutvecklingsarbetet tagit fart. Hör Linda berätta mer om sin rapport och lyssna till företrädare för de borgerliga partierna, vad står de egentligen för idag?

Medverkande:
Linda Jonsson, rapportförfattare och analytiker, Veidekke
Larry Söder, Bostadspolitisk talesperson, Kristdemokraterna
Ola Johansson, Bostadspolitisk talesperson, Centerpartiet
Jesper Ahlgren, Chefsekonom, Moderaterna

Moderator:
Lennart Weiss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.