Attefall: Riksintressesystemet är inte anpassat till en situation med bostadsbrist

Karin Lexén, Naturskyddsföreningen, har replikerat på vår debattartikel i DI Debatt 11/4. Vi menar inte, som Lexén påstår att riksintressen är det största och enda hindret för bostadsbyggandet. Att däremot som Lexén påstå att riksintressena inte är ett hinder är väl långsökt.

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  1. Bostadsbristen beror inte på riksintressen. Bostadsbristen beror på invandring och urbanisering. Det går inte att minska bostadsbristen genom att ta bort riksintressen (det ger ingen bostadsbristminskande effekt) när bostadsbristen fortsätter att vara orsakad av invandring och urbanisering. Ta bort invandringen och urbaniseringen så kommer bostadsbristen att minska.

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.