Unga som vill flytta hemifrån får ta smällen

I en intervju i SvD i Näringsliv (23/4) berättar Skandia banks vd Johanna Cerwall om hur de nya kreditmarknadsregleringarna slår mot ungdomar som behöver en bostad: ”I mer än hälften av Sveriges största städer klarar inte en genomsnittlig ung vuxen att med fast anställning att få ett bolån …”.

Så beskrivs läget i en rapport som Skandia bank publicerar i veckan. Men problemet som banken pekar på är vidare än så. De nya bolånereglerna drabbar också äldre människor som har gått i pension eller är nära pensionsåldern. Den som vill renovera sin lägenhet eller fritidshuset bör göra det åtminstone tio år före sin pensionering för att vara säker på att få lån. Skriver Olof Ehrenkrona i en ledartext i Svenska Dagbladet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.