Lös bostadsbristen – låt studenterna låna mer

Marksubventioner, bostadsbidrag och studiebidrag riktade mot studenter bör ersättas av ett flexiblare CSN-system som möjliggör för studenter att låna så pass mycket att de kan efterfråga bostäder till en prisnivå som gör det möjligt för fastighetsbolagen att bygga med lönsamhet. På så sätt kan samhällets kostnader hållas nere samtidigt som studenternas boendesituation förbättras avsevärt och valfriheten ökar. Det skriver Linda Jonsson, moderat debattör och analytiker på bygg- och fastighetsbolaget Veidekke, på SvD debatt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.