Vinstintressen skapar bostadsbrist

”Allt fler tvingas ingå i bostadsprekariatet”, skriver Lisa Pelling i en ledartext hos Dagens Arena. De som har råd och skulle kunna vara med och betala för ett ökat bostadsbyggande gynnas av generösa ränteavdrag och det faktum att Sverige inte bara har avskaffat den progressiva fastighetsskatten utan också skatten på gåvor, arv och förmögenhet. Pelling önskar att civilsamhället och värdedrivna företag ska ges större utrymme, så som kooperativa byggföretag och byggemenskaper som har andra incitament att bygga billigt än vinstmaximerande storföretag.

Läs mer här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.