Investeringsstöden har usel träffsäkerhet

Bostadsstöden som regeringen infört har omvänd fördelningspolitisk effekt, det skriver Martin Lindvall från fastighetsägarna och Anna Broman från Sverige Byggindustrier i en debattartikel i Dagens samhälle. I de lägenheter som byggts med hjälp av statliga investeringsstöd har hyresgästerna högre disponibel inkomst än i det övriga beståndet och andelen relativt fattiga är avsevärt lägre. De 11 miljarder som satsats hitintills hade kunnat användas till åtgärder med faktisk effekt för dem som har störst behov.

Läs mer här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.