Markanvisning är ett dolt statsstöd

När Stockholm stad fördelar attraktiv mark genom anvisning är det i praktiken ett statsstöd. Markanvisning med en tomträttsavgäld som inte är marknadsmässigt prissatt bör därför villkoras av kommunen. Till exempel skulle mark kunna tilldelas de som kan bygga bostäder med lägst hyra. Det anser Adam Cocozza, VD Botrygg.

Stadsbyggnadsborgarrådet Jan Valeskog (S) svarar att Stockholms stad kan bli tydligare i varför ett bolag tilldelats mark men försvarar också de låga tomträttsavgälderna. Enligt honom krävs subventionen för att det ska vara möjligt att bygga hyresrätter i staden.

Läs mer här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.