Oönskade följdkonsekvenser

Kreditrestriktionerna kommer med en rad följkonsekvenser vilket Alexander Widegren, Vd på Lånbyte, kritiserar. Rörligheten på bostadsmarknaden minskar genom att alltfler väljer att bo kvar i sin bostad för att på så sätt undkomma de nya amorteringskraven. Istället för att flytta väljer hushållen att låna pengar till att renovera eller bygga ut den befintliga bostaden. Widegren säger också att hushållen nu tar i från tårna när de tar nya lån, för att slippa ta lån efter den 1 mars då de nya amorteringskravet förväntas träda i kraft om regeringen ger klartecken.

Läs mer här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.