Hur mycket pengar kan bankerna låna ut?

I en debattartikel i Fastighetsnytt skriver Jacob Bruzelius, finanschef på Rikshem, att bostadsprisernas kraftiga utveckling de senaste åren i kombination med den ökade bostadsproduktionen i förlängningen kan tvinga bankerna att vara mer återhållsamma med utlåningen. En aspekt som Finansinspektionen inte haft i åtanke vid sin bedömning av framtida skuldsättning vilket lett till att de missat en obalans på bolånemarknaden som varit synlig långt före bostadspriserna visade tecken på att vika.

Läs mer här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.