Inlåsningens pris

Joakim Lusensky, analys- och kommunikationschef på Mäklarsamfundet, Love Börjesson, analytiker på hyresgästföreningen och Jonas Nygren, förbundschef på hyresgästföreningen i ett studiosamtal om den nya rapporten ”Inlåsningens pris”. Hur svårt är det att byta mellan hyrt och ägt boende? Vad betyder rörligheten, eller bristen på rörlighet, för bostadsmarknaden?

Vill du höra samtalet som pod? Tryck här!

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  1. Det börjar bli ett antal debatter, diskussioner och analyser som alla kommer till samma slutsatser. Att en fastighetsskatt måste till, att flyttskatten måste bort och att det behövs en utjämning i villkor mellan olika upplåtelseformer. Allt för att få igång flyttkedjor och ett bättre utnyttjande av bostadsmarknaden. Ändå händer ingenting. I veckan påtalade en före detta s-märkt finansminister samma sak och här står minst tre företrädare för regeringsmakten eller dess närhet och diskuterar samma fråga för vilken gång i ordningen? Intressant i den här debatten var annars det tydliga behovet av alla typer av nyproduktion i alla typer av bostadsområden. Men snälla – gör något!

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.