Nya städer eller bara symbolpolitik?

Dagens nyheters ledarskribent Viktor Barth-Kron ifrågasätter regerings nya ”städer”. ”Av de nio områden som pekas ut för storskalig bostadsexploatering ligger sju längs pendlarspåren mellan Uppsala och Nynäshamn – det vill säga i nära anslutning till Stockholm. Ett område ligger strax utanför Göteborg, medan det sista ligger i den högst befintliga staden Gävle.” skriver Barth-Kron. Än mer märklig blir idén enligt Barth-Kron med tanke på att regeringen två dagar tidigare presenterade ett annat beslut, nämligen att 500 statliga jobb ska flyttas från Stockholm för att sätta stopp för centraliseringstrenden.

Läs hela ledaren här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.