Sänk trösklarna för studenter

Trösklarna för studenter att få lägenhet är mycket höga och något politikerna måste fortsätta jobba med att sänka. Handpenningen borde vara mindre för studenter eller personer som tjänar mindre. I Oslo behöver man 15% kapital som i Sverige, men när man köper en andra lägenhet behöver man 40% kapital för att undvika spekulation eller att föräldrar köper lägenheter tills sina barn flyttar hemifrån. Detta skulle behövas i Sverige också, menar Johannes Frosteman i ett inlägg på studentspararna.se.

Läs hela artikeln på studentspararna.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.