Bostadspolitik.se – en plats för debatt och fördjupning

Välkommen till bostadpolitik.se!

Bostadsfrågan är komplex. Den skär över komplicerade finansiella samband med koppling till såväl kommersiella villkor som samhällsekonomiska aspekter, den spänner över flera komplexa legala regelverk och den omfattar alldeles självklart den fysiska samhällsplaneringen, arkitektur och annat som berör oss alla på en konkret och vardaglig nivå.

Det får per automatik till följd att nästan varje frågeställning med koppling till boendet rymmer en rad målkonflikter och skärningspunkter som ofta leder till svåra avvägningar mellan olika mål och intressen.

Det gör att en del väljer att vända bostadsfrågan ryggen medan andra lockas och med liv och lust nördar ned sig. Det här är en sajt för dig som tillhör gruppen ”bostadsnördar”.

Det primära syftet är inte att nå ut till en bred målgrupp. Vi vill snarare ge utrymme för den sortens debatt och fördjupning som vare sig dags- eller branschmedia har möjlighet att lämna plats till.

Stommen i bostadspolitik.se kommer att bestå av de krönikor, kommentarer och debattinlägg som löpande kommer att publiceras med koppling till dagsaktuella ämnen. Vi kommer att anordna debatter och studiosamtal som antingen genomförs live eller förinspelas och publiceras i efterhand. Och självklart kommer vi också att initiera debatt i aktuella frågor som du som bostadsnörd kan delta i, bara inläggen håller sig till sak och avstår från kränkande personangrepp.

Sajten bostadspolitik.se drivs och finansieras av Veidekke. Redaktionen arbetar dock helt självständigt och vi står personligen för de inlägg och ståndpunkter som framförs här, såvida vi inte talar om rapporter och kommentarer som framförs i Veidekkes namn.

Precis samma sak gäller givetvis för rapporter eller inlägg som publiceras med andra företag eller intresseorganisationer som avsändare. Partsinlagor må vara partsinlagor men också dessa har en legitim plats i en levande samrådsdemokrati.

Välkommen till bostadspolitik.se önskar vi i redaktionen!

Läs mer om oss på Om bostadspolitik.se eller kontakta oss på info@www.bostadspolitik.se

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  1. Håller med om allt ovan – men kompletterar med att i basen finns människans behov av bostad, miljö o samhörighet. Ett bostadsområde kan driva på samhällsutvecklingen och höja människovärdet. Fel hanterat djupa klyftor o ekonomisk misär. Årets viktigaste blogg inom fastighet !!

Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.